Bazaar – Alışveriş Ve Yaşam Dergisi

Sıcak Havalarda Görülen Hastalıklar

admin 17 Haziran 2014 Haber, Yaşam Yorumlar Kapalı
Sıcak Havalarda Görülen Hastalıklar

Yaz mevsimi tüm güzelliği ile gelirken, sıcaklarla birlikte bazı hastalıkları da gündeme getiriyor. Özellikle açıkhavada çalışmak zorundaysanız, kronik hastalıklarınız varsa ve yaş bakımından risk altındaysanız sıcakta oluşabilecek sağlık sorunları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. İşte, hava sıcaklığının artışı ile görülen hastalıklar…

Migren

Yapılan araştırmalara göre, hava sıcaklığındaki her 5 derecelik artış, hastanelere migren şikayetiyle başvuranların sayısını yüzde 7.5 artırıyor. Sıcaklığın yanı sıra, nem oranının artması da migren ağrılarının görülmesini etkiliyor. Sıcak kaynaklı migren ataklarından korunmak için aşırı sıcak günlerde dışarı çıkılmaması, bol sıvı alımı, güneş gözlüğü ile şapka kullanımı ve klimalı ortamlarda bulunmak tavsiye dilen önlemler arasında…

Kalp krizi

Hava sıcaklığının artmasıyla, kalp hızının ve kan dolaşımının artması, terlemeye ve solunumun sıklaşmasına sebep oluyor. Damar sertliği, hipertansiyon ve kalp hastalarının ritm bozukluğu, inme ve kalp krizine yakalanma riskleri de artıyor. Sıcaklarda aşırı yemek yemekten kaçınmak, sıcaklarda bedensel aktiviteleri minimuma indirmek, dışarı çıkmamak ve alkol tüketmemek, ilk akla gelen önlemler arasında yer alıyor.

Böbrek taşı

Sıcakla beraber vücudun sıvı kaybı artıyor ve böylece idrarın miktarı azalıyor. İdrar miktarındaki azalma, toksik maddeleri artırıyor. Bu durum ise böbrekte taş oluşmasına ya da enfeksiyonlara sebep oluyor. Bunu önlemek için; bol su tüketmek ve idrar rengini sürekli kontrol etmek gerekiyor. İdrar rengini mümkün olduğunca açık renkte tutmak için bol bol su tüketmeye çalışmalısınız.

Cilt kanseri

Güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalmak ciltte değişimlere ve bazı cilt kanserlerinin oluşumuna sebep oluyor. Bundan korunmak için, güneşin zararlı ışınlarının en yoğun olduğu 11 ve 16 saatleri arasında güneşe çıkmamak gerekiyor. Aşırı terlemeyle ciltte tahriş ve mantar gibi problemler de görülebiliyor. Kuru tutmaya çalışmak, sık sık iç çamaşırı değiştirmek ve nefes alan kumaşlardan üretilmiş giysiler giymek bu tarz hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor.

Diyabet

Diyabet hastalığı da sıcak havalarda tetikleniyor. Sıcakla beraber vücut için gerekli elektrolitlerin terlemeyle kaybedilmesi bu rahatsızlığı tetikliyor. Diyabetliler için tek tehlike bu değil. Yazla beraber glisemik indeksi yüksek olan kavun, karpuz gibi meyvelerin ve dondurmanın daha fazla tüketilmesi diyabet hastalarının sorun yaşamasına sebep oluyor.

Begen Paylas !

Yazar

Comments are closed.