Bazaar – Alışveriş Ve Yaşam Dergisi

Ağız kokusunu geçirmek için bunu yapmayın!

admin 04 Nisan 2020 Genel Yorumlar Kapalı
Ağız kokusunu geçirmek için bunu yapmayın!

2_800x450

İnsanlarla konuşmaktan kaçındıran ağız kokusu, pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. “Ağız kokusundan nasıl kurtulurum?” diyerek yaptığınız şeyler ise dişlerinize daha çok zarar verebilir! İşte ağız kokusundan kurtulmak için yapmamanız gerekenler…

Diş Hekimi Göknur Öztürk, ağız kokusunu; ağız içindeki bakterilerin oluşturduğu uçucu sülfür bileşiklerine bağlı olarak oluşan ve ağız ile burundan gelen kötü koku olarak tanımladı.

Erkekler bu problemi daha çok yaşıyor

Erkeklerin kadınlara oranla daha fazla ağız kokusu sorunu yaşadığını belirten Öztürk, “Erkekler ağız bakımına daha az dikkat ederken kadınların sosyal hayatta daha dikkatli olması ve kişisel hijyenlerine daha fazla dikkat etmesi nedeniyle ağız kokusu erkeklerde daha sık görülüyor” dedi. Öztürk, ağız kokusunun güvensizlik ve sosyal yalıtım problemlerine neden olduğunun altını çizdi.

1_800x450

Diş fırçalamak ağız kokusunu giderir mi?

Ağız kokusu oluşum nedenlerini, solunum yolları enfeksiyonları, mide problemleri ve ağız kaynaklı sorunlar olarak sıralayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef sadece fırçalamak yeterli olmuyor. Fırçalamaya ek olarak diş ipi, gargara ve dil yüzeyi temizleyicisi kullanımı da gerekli. Bunlar dışında ayrıca ağız içindeki protez ve dolguları da değerlendiriyoruz. Taşkın yapılmış ve kenar uyumları uyumsuz bir dolgu varsa çok fazla plak ve tartar tuttuğu için bu da ağız kokusuna neden oluyor.

Protezleri yanlış kullanma durumunda da ağız kokusu meydana geliyor. Hastamız eğer takıp çıkarılan protezlerin düzenli olarak bakımını ve temizliğini yapmıyor ise bu durumlarda ağız kokusu görülüyor. Bu durumlarda hastalarımıza bakımla ilgili bilgi veriyoruz.”

Tuzlu su, kekikli su, sirkeli su ve karbonat kullanmadan önce…

Öztürk, gargaraya alternatif olarak kullanılan tuzlu su, sirkeli su, karbonat ve kekikli suyun da hekim kontrolü dışında kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti. Söz konusu alternatiflerin yanlış kullanımlarda dişlere zarar verebileceğini kaydeden Öztürk, “Örneğin sağlıklı bir diş dokusuna düzenli olarak karbonatla gargara yapan bir bireyde bir süre sonra diş dokusunda incelme, hassasiyet, lekelenme sorunları görülecektir. Bu alternatifler asla kullanılamaz demiyoruz ama bizim önerilerimiz ve takibimizle yapılabildiği bazı durumlar olduğunu söylüyoruz. O nedenle önceliğimiz, bir uzman tarafından değerlendirilmek kaydıyla ağız hijyeni ve profesyonel diş temizliğinin sağlanması” ifadelerini kullandı.

Begen Paylas !

Yazar

Comments are closed.