Bazaar – Alışveriş Ve Yaşam Dergisi

1400 km’lik sevgi köprüsü

admin 14 Aralık 2012 Haber Yorumlar Kapalı
1400 km’lik sevgi köprüsü

Antalya’da özel bir okulda eğitim-öğretim gören öğrencilerle Şırnak’taki bir devlet okulunda okuyan öğrenciler arasında sevgi köprüsü kuruldu.

Birbirlerinden 1400 kilometre uzakta olan öğrenciler, büyüklerine örnek oldu.

ANTALYA Alara Koleji ile Şırnak Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler, Sevgi Köprüsü Projesi’ni hayata geçirdi. Alara Koleji Türkçe Öğretmeni Fatih Tuncay ile Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Nur Sibel Genç’in önderlik ettiği proje ile Antalya’daki öğrenciler, Şırnak’ta okuyan arkadaşlarına mektup yazdı ve çeşitli hediyeler gönderdi. Arkadaşlarının yanıtı ise gecikmedi. Şırnak’taki öğrenciler de Antalya’ya gönderdikleri mektup ve hediyelerle arkadaşlarına teşekkür etti. Birbirlerinden 1400 kilometre uzakta olan öğrencilerin kurdukları sevgi köprüsü, büyüklere örnek oldu.
ÇOCUKLARA SEVGİ AŞILAMALIYIZ
Türkçe Öğretmeni Fatih Tuncay, Türk-Kürt sorununun sıkça gündeme geldiği günlerde ‘Sevgi Köprüsü Projesi’ni gerçekleştirme kararı aldıklarını belirterek, “Çocuklara sevgi aşıladığımızda asla bu sorunların olmayacağını göreceğiz. Biz öğrencilerimizin Türk-Kürt tartışmasının dışında kalmasını istiyoruz. Bunun büyüklerin yarattığı bir ortam olduğunu düşünüyoruz. Çocukların birbirlerine asla düşmanlık beslemediklerini, yazdıkları güzel sözlerle karşılıklı olarak gördük. Sorunu çözmeye de buradan başlarsak her türlü sorunu çözeriz” diye konuştu.
BÜYÜK SEVGİ AKIŞI OLDU
Proje ile öğrencilerin birbirlerinden çok uzakta kendilerine benzeyen arkadaşlarının varlığından haberdar olduğunu aktaran Fatih Tuncay, “Bu öğrencilerimizde büyük bir sevgi oluşturdu. Antalya-Şırnak çok uzak gibi görünse de sevgi köprüsüyle çok yakınlaştı. Oradaki bir okula mektup yazdık, küçük hediyeler yolladık. Kalem, el yapımı takı, kitap gönderen oldu. Onlar da bize çok güzel yanıtlar verdi. Çok büyük bir sevgi akışı gördük ve bu da bize aslında mesafelerin çok uzak olmadığını gösterdi. Projemizin ilk aşamasını hayata geçirdik. İkinci aşamada yılbaşı hediyeleri göndereceğiz. Üçüncü aşamada ise 23 Nisan’da o çocukları Antalya’da ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.

Begen Paylas !

Yazar

Comments are closed.