Bazaar – Alışveriş Ve Yaşam Dergisi

f2 Film Festivali’ Şubat’ta

admin 02 Şubat 2016 Galeri, Genel, Gündem, Haber Yorumlar Kapalı
f2 Film Festivali’ Şubat’ta

4271e8f4b480e1b81d27668e1c393776Antalya ve Alanya’da eşzamanlı düzenlenecek ‘!f2 Bağımsız Filmler Festivali’nde Oscar adayı Mustang’ın yanı sıra Cennet, Ormana Doğru, Hızın Kızları ve Sona Doğru filmleri gösterilecek.

Bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi olan ‘!f2 İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’ kapsamında bu yıl 26-28 Şubat tarihlerinde 27 şehir ve 3 ülkede 40′dan fazla noktada eş zamanlı 5 film gösterime girecek. İstanbul sinemalarıyla aynı anda, internet üzerinden Türkiye’de 27 kentin yanı sıra Ermenistan’da Erivan ve Gümrü, KKTC’de Girne, Filistin’de Abu Dis, Kudüs ve Ramallah kentlerinde yüksek görüntü kalitesiyle film gösterimleri yapılacak. Bu yılki festival kapsamında, ‘Cennet’, ‘Hızın Kızları’, ‘Mustang’, ‘Ormana Doğru’ ve ‘Sonita’ filmleri izlenebilecek.

KADIN ŞOFÖRLERİN MEYDAN OKUMASI

Speed Sisters/Hızın Kızları, tellerle örülü işgal altındaki Batı Şeria’da normal araba parçalarından devşirerek ürettikleri yarış arabalarıyla hem işgale hem de kadınları yarış şoförü olarak görmeye alışık olmayan muhafazakar topluma meydan okuyan, Orta Doğu’nun ilk kadın araba yarışçısı takımı Speed Sisters’ın hikâyesini konu alıyor.

SONİTA VE ORMANA DOĞRU

Gösterimi yapılacak filmlerden Sonita’da, Afganistan’dan Tahran’a mülteci olarak girmiş, bir kadının zorlu hayata ‘rap’ müziğiyle karşı durmaya çalıştığı hikayesini anlatıyor. Ormana Doğru/Into the Forest, Cannes’dan ödüllü ‘I’ve Heard the Mermaids Singing’ ve görkemli uyarlaması ‘Mansfield Park’ ile tanınan usta yönetmen Patricia Rozema’nın evlerinden uzakta, elektriksiz ve insansız bir ortamda bir başlarına kalan iki kız kardeşin hikayesini konu alıyor. Film, Ellen Page ile Evan Rachel Wood’u bir araya getiriyor.

CENNET’TE BİR ÖĞRETMENİN BAŞKALDIRI HİKAYESİ

Paradise/Cennet’te, İran’da öğretmenlik yapmakta olan 25 yaşındaki Hanieh’nin, çevresindeki diğer kadınların aksine baskıcı rejimin son derece baskıcı ve cinsiyetçi kurallarına boyun eğmemesi ve İran rejiminde bir kadın olmanın zorluğu samimi, gerçekçi ve belgeselvari bir dille gözler önüne seriliyor. Festivalde ayrıca Deniz Gamze Ergüven’in Türkiye’de kadın veya çocuk olmayı değil, kendileri olmayı seçen 5 kız kardeşin hikâyesini etkileyici bir dille anlattığı, 2016 Oscar’larında Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü için Fransa’yı temsil eden Mustang gösterilecek.

Gösterimlerin ardından filmlerin yönetmenleriyle İstanbul’da salonda söyleşi yapılırken ortak şehirlerdeki izleyiciler de internet üzerinden bu anı canlı izleyebilecek ve yönetmene soru gönderebilecek. Festival Antalya’da ise her yıl olduğu gibi Alakır Nehri Kardeşliği’nin organizesiyle Kaleiçi’nde N’sin kafede gerçekleştirilecek. Alanya’daki gösterimlerde Alanya Sinema Kültür Sanat ve Tanıtım Derneği’nin organizesiyle Alanya Ticaret Odası’nda olacak.

Begen Paylas !

Yazar

Comments are closed.